Thursday, March 28, 2024
HomeSanatateKiwi - beneficii pentru sanatate

Kiwi – beneficii pentru sanatate

Kiwi, este un fruct verde cu seminte negre si un centru cremos alb. Cand fructul este decojit si taiat, arata minunat. El are un gust usor dulce si acrisor care majoritatii oamenilor le place.

In afara de gustul sau, kiwi ofera o multitudine de nutrienti. Este o sursa excelenta de vitamina C (acid ascorbic) si contine, de asemenea, cantitati bune de vitamine A, E si K. Continutul mineral al kiwi include o cantitate buna de potasiu, precum si calciu, magneziu si fosfor.

Toti acesti nutrienti vitali din fruct vin cu un bonus suplimentar de fibre dietetice. In plus, fructele kiwi sunt bogate in carbohidrati si calorii.

Pe masura ce fructele kiwi sunt cultivate in diferite parti ale lumii, acest fruct se gaseste in magazine pe tot parcursul anului. Puteti manca kiwi asa cum este sau amestecati-l intr-un smoothie. Puteti chiar adauga kiwi la salate. Astazi, kiwi este disponibil si ca supliment in forma de pulbere, tableta sau capsula.

1. Ajuta la tratarea astmului
Kiwi poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm cum ar fi sufocare si tuse.

2. Ajutor pentru digestie
Cei care au probleme digestive ar trebui sa incerce sa manance mai multe kiwi.

3. Controleaza nivelurile de zahar din sange
Kiwi pot fi consumate de persoanele care sufera de diabet de tip 1 sau de tip 2. Indicele sau glicemic variaza de la 47 la 58, astfel incat sa nu va ridice drastic nivelul de zahar din sange.

4. Induce un somn mai bun
Persoanele care se confrunta cu dificultati in somnul sanatos pot manca cateva kiwi pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme.

5. Sprijina sanatatea cardiovasculara
Kiwi este incarcat cu vitaminele C si E, polifenoli si o cantitate buna de potasiu. Toti acesti nutrienti sunt buni pentru sanatatea cardiovasculara.

6. Stimuleaza sistemul imunitar
Continutul ridicat de vitamina C in kiwi poate ajuta la intarirea imunitatii. Acest antioxidant ajuta foarte mult la stimularea sistemului imunitar pentru a indeparta bolile si pentru a proteja organismul de agentii patogeni nocivi.

PE ACELASI SUBIECT

POPULARE