oale sub presiune

La ce sa ne uitam cand cumparam oale sub presiune

Cumpararea unei oale sub presiune este o achizitie buna, deoarece cu ea puteti economisi o multime de timp. Dar este foarte important sa cunoasteti cateva detalii pentru a o alege pe cea care se potriveste nevoilor dvs., deoarece acest tip de oale sub presiune trebuie utilizat cu grija, deoarece, utilizarea incorecta poate face ca acesta sa fie un obiect extrem de periculos.

Analizand ceea ce ne ofera piata, am gasit cateva puncte de luat in considerare. Acestea sunt: calitatea materialului, dimensiunea, indicatorul de presiune si accesoriile unei oale sub presiune. Este important sa luam in considerare toate aceste aspecte, deoarece oala sub presiune este o investitie pe termen lung, atata timp cat facem o alegere buna.

La ce sa ne uitam cand alegem oale sub presiune

oale sub presiune

OOale sub presiune – Calitatea materialului

Calitatea materialului este foarte importanta aproape in orice lucru pe care il cumparam, dar si mai mult in ceva care va fi in contact cu alimentele noastre. In cazul oalelor sub presiune, trebuie sa luam in considerare greutatea, adica daca comparam doua modele si unul este foarte usor in comparatie cu celalalt, probabil ca nu este cel mai adecvat. Presiunea generata in interiorul vasului este foarte mare si daca materialul nu este de calitate, vom reduce rezistenta acestora. Prin urmare, este recomandabil sa alegeti oale sub presiune din otel inoxidabil. Mai precis, daca privim aliajul acestui otel, ar trebui sa optam pentru otel inoxidabil 18/10. Si daca vom opta pentru o baza consolidata, vom obtine o oala care se incalzeste mai repede, va mentine mai bine caldura si va reduce sansele de a nu arde alimentele. Vezi si alte informatii si sfaturi utile pe blogator.ro.

Oale sub presiune – Dimensiunea

In acest moment trebuie sa luam in considerare utilizarea pe care o vom da oalei. Pastrarea unui vas pentru o familie mare nu va fi aceeasi ca si pentru cineva care traieste singur. Pe piata, gasim diferite dimensiuni, de un litru, de doi litri si jumatate (utile daca gatiti pentru unu sau doi) pana la zece litri. Dar, asa cum se intampla de obicei, va fi intotdeauna mai bine sa optati pentru calea de mijloc. O oala de 6 litri este, de obicei, una dintre cele mai comune in case.

2,5 litri: Pentru una sau doua persoane
4 litri: Pentru doua persoane (portiuni generoase) sau 4 persoane
6 litri: Pentru 6 persoane
10 litri: Pentru aproximativ 8 persoane

Aceste proportii vor depinde in mod logic de marimea ratiilor, insa va ofera o idee pentru a alege pe cea care se potriveste cel mai bine conditiilor dvs. Pe de alta parte, este comun sa gasim seturi de vase care sunt vandute in acelasi lot si care, de regula, impartasesc un capac si ne ofera posibilitatea de a avea doua sau mai multe dimensiuni simultan. Este perfect pentru a avea o dimensiune mai obisnuita de utilizare si ceva mai mare atunci cand avem oaspeti.

Leave a Reply