Wednesday, July 24, 2024
HomeActualitateNoi studii avertizează în legătură cu pericolele sucurilor asupra sănătății

Noi studii avertizează în legătură cu pericolele sucurilor asupra sănătății

Considerat de mulți nutriționiști ca fiind cel mai mare pericol alimentar al vremii noastre, găsit pe lista neagră a tuturor autorităților și marcat pentru propuneri speciale de taxă, amenințate deja de câteva cercetări, sucurile sunt centrul unei noi analize publicate de Jurnalul Colegiului American De Cardiologie.

Cercetătorii spun că există o “dovadă convingătoare” că un consum prea mare de băuturi dulci – care conține zaharuri cum ar fi sirop de porumb bogat în fructoză sau zaharoză – poate duce la creșterea în greutate și la un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip 2 și boli de inimă.

Această analiză – cea mai largă până acum pe această temă de băuturi îndulcite – acordă o atenție deosebită rolului jucat de fructoză în dezvoltarea acestor boli, unul important.

Noi, ființele umane, nu consumăm de obicei fructoză pură. Este clar care este sursa de fructoză în viața noastră – sucuri, băuturi îndulcite care utilizează fructoză. Cercetarea noastra subliniaza urgenta de a reduce consumul acestor bauturi prin strategii de sanatate publica“, spune Frank Hu, profesor de nutritie la Harvard T.H.

Acestea sunt numerele analizei care îi permit să spună acest lucru: un suc sau două pe zi poate crește cu 26% riscul de a dezvolta diabet de tip 2, cu 35% riscul unui atac de cord sau al unei boli cardiace fatale.

Nu este atât de ușor să ceri un suc după ce ai citit toate astea, nu?

PE ACELASI SUBIECT

POPULARE